Natuur

Op nog geen 300 meter van het huisje beginnen de schitterende uitgestrekte bossen van de Veluwe, met volop mogelijkheden om deze te verkennen. Zo zijn er talloze looproutes van verschillende afstanden. Ook zijn er veel uitgezette fietsroutes die u langs de mooiste plekken van de Veluwe voeren. Deze routes zijn keurig onderhouden en goed bewegwijzerd. Vanaf het huisje heide kunt u beginnen, maar er zijn ook verscheidene "opstap" plaatsen waar u uw auto kwijt kan en waar vandaan routes beginnen en eindigen. In de bossen kunt u de rust van de stilte ervaren, maar daarnaast heeft u ook kans om wilde dieren tegen te komen. Naast de bomen van het bos zijn er ook uitgestrekte heidevelden, die in de maand Augustus volop in bloei staan.Stad en dorp

Wapenveld is een dorpje met ongeveer 6000 inwoners en valt onder de gemeente Heerde. Het huisje ligt ongeveer drie kilometer van het centrum van Wapenveld vandaan, waar u bijvoorbeeld terecht kunt voor boodschappen en drogisterij-artikelen. Ook is het mogelijk om bij een fietsenmakerij fietsen te huren.

Als u Wapenveld binnenkomt (vanaf de Zwolseweg), ziet u aan de rechterkant een pad als monument staan (zie foto). Deze staat hier omdat Wapenveld ook wel heet "paddendorp" geheten worden. Echte (geboren) Wapenvelders worden ook wel "padden" genoemd.

Het dichtsbijzijnde grote stad is Zwolle wat ongeveer 15 kilometer van het huisje afligt. Zwolle bezit een groot winkelcentrum, maar ook voor een eten & drinken kunt u hier goed terecht. Daarnaast bezit Zwolle een aantal bezienswaardigheden en monumentale gebouwen.

 


Ook het dichterbijgelegen Hattem is zeker een bezoekje waard met het oude centrum en een aantal musea (Anton-Pieck museum, bakkerijmuseum). Bovendien is het hier mogelijk om te roeien en te kanoen.

Naast Zwolle is ook Apeldoorn als een grote stad in handbereik (ong. 25 km). Natuurlijk is hier ook van alles te doen.


Wie van oude een gezellige stadjes houdt, kan goed terecht in Elburg. Met z'n oude vissershuisjes, gezellige terrasjes en de Veluwemeer is dit zeker een bezoekje waard!
Pretparken

In nabije omgeving zijn tal van pretparken en dierentuinen gelegen, zoals: Dierenpark "Wissel" (kleine dierentuin in Epe, buitengewoon geschikt voor kinderen)

 • Apenheul (Apeldoorn)
 • Dierenpark Amersfoort
 • Dolfinarium (Harderwijk)
 • Kinderboerderij "Malkenschoten" (Apeldoorn)
 • Pretpark "Julianatoren" (Apeldoorn)
 • Pretpark "Slagharen"
 • Walibi World (Biddinghuizen)

 • Vissen

  Ook wanneer u van vissen houdt, kunt u hier goed terecht. In de nabije omgeving zijn tal van mogelijkheden om te kunnen vissen. De rivier "IJssel", de "Apeldoornse kanaal" en de Veluwemeer zijn zo voorbeelden waar u terecht kan voor alle soorten vis. Voor alle viswater geldt wel dat u een visvergunning nodig hebt.

  Zwemmen

  Op slechts 200 meter afstand van het huisje ligt een binnenzwembad gelegen met een 25-meterbad, een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbad. Voor kinderen is deze zwembad ideaal om uren te spelen en te zwemmen 
  Wanneer het warm weer is, kunt u ook zwemmen in een recreatieplas de "Heerderstrand". Deze is zowel met de auto als de fiets te bereiken om ongeveer 5 kilometer van het huisje. Lekker zonnen en zwemmen behoort hier volop tot de mogelijkheden.


  Bij de "Heerderstrand" is ook een pitch and putt (minigolf) baan, waar iedereen een tegen betaling een balletje kan slaan.


  Kerken

  Ondanks dat Wapenveld een kleine dorp is, bevat het toch nog een tal van verschillende kerken. In Wapenveld zijn de volgende kerkgenootschappen te vinden: 

  •  PKN (Nederlands Hervormd op g.g.)
  •  PKN Protestantse gemeente
  •  De brug, twee kerken samengevoegd Nederlands Gereformeerd en Gereformeerd Vrijgemaakt
  •  Pinkstergemeente

  Voor de overige kerkgenootschappen kunt u in de nabije omgeving zeker ook terecht.